Hypnotherapie

Rouwverwerking

VERLIES, SCHEIDING, ROUWVERWERKING EN HYPNOTHERAPIE

In je leven kun je rouw en verdriet beleven om diverse redenen.
Zo is er bijvoorbeeld rouw om het verlies van een dierbaar persoon, of om een deel van je lichaam wegens een ernstige ziekte of een ongeval. Of om het verlies van een leuke baan, waar je zo trots en tevreden mee was. Ook kun je rouwen omdat je als kind tekort liefde en aandacht hebt mogen ontvangen van je moeder / vader, familie of anderen. Of omdat je jezelf gevangen voelt in een stramien waar je geen kant meer mee uit kunt, of om andere redenen.
Zoiets meemaken kan buitengewoon pijnlijk zijn. Naast het verdriet om het verlies kun je gevoelens van paniek, ontkenning of boosheid beleven, waarin je, als het tegenzit, kunt blijven hangen. Deze intens pijnlijke gevoelens kunnen, als ze niet voldoende verwerkt worden, een bittere pijn of ziekte gaan veroorzaken in het lichaam bij mensen die alles naar binnen oppotten. 
Of woede aanvallen, bitterheid en agressie bij mensen die geneigd zijn de lading meer naar buiten te brengen. 
Indien mogelijk, is goede communicatie over wat er gebeurt of is gebeurd met de betrokken personen daarom van groot belang. Alles wat je op je hart hebt, of waar je mee in je maag zit, kan dan worden uitgesproken, zodat de pijnlijke lading naar buiten kan komen, zodat er gewerkt kan worden aan heling en verandering. 
Toch kun je last blijven houden van een maalstroom van verwijten of telkens terugkerende herinneringen aan het verlies, die je ervan weerhouden om weer op een normale wijze door te kunnen gaan met je leven. Een netwerk van mensen om je heen die je kunnen steunen en naar je luisteren, is daarom van groot belang.
Wanneer je ondanks alle goede zorg en raad toch ontdekt dat je maar niet verder kunt komen, omdat iets in jezelf of in je omgeving je blijft tegenhouden, is het wellicht een verstandig idee om enkele sessies hypnotherapie te gaan volgen.
Via deze therapie kun je onder professionele begeleiding, al je gevoelens en wat heel belangrijk is, je onderliggende gevoelens en patronen verkennen, helen en goed op de rit zetten. Hierdoor zul je in staat zijn de draad weer makkelijker op te pakken om op hernieuwde wijze weer verder te gaan met je leven.
Hypnotherapie kan ook ondersteunend zijn bij vastgelopen relaties. Onder andere via gesprekken, trancewerk en coaching kun je apart en/of samen werken aan verbetering van de relatie met jezelf en met je partner, collega of anders.

 

Hormonale klachten

OVER HORMONALE KLACHTEN, HYPNOTHERAPIE, KRUIDEN EN REIKI

Hormonen verzorgen processen in ons lichaam, die langzaam over levensfasen verlopen. Zij regelen bijvoorbeeld de groei, beinvloeden de stofwisseling, beinvloeden het gedrag en het karakter van de mens en zij zorgen voor een harmonisch verloop van de verschillende orgaanfuncties. Ze zijn heel gevoelig voor emoties en stress, dit kan hen ontregelen.

Wanneer je heftige of stressvolle ervaringen hebt meegemaakt of nog steeds beleeft, (al is het maar een vage onbenoembare angst of pijn), kan je hormoonspiegel verstoord raken. Dit resulteert bijvoorbeeld in pijnlijke menstruaties met eventueel extra veel bloedverlies.
Ook erectiestoornissen of overmatig zweten ,stoornissen aan de stofwisseling, diabetes 1 of 2, puistjes en eczeem zijn o.a. het gevolg van teveel stress. Verder problemen aan de schildklier,te traag of te snel werkend, depressiviteit alsook overgewicht kunnen het gevolg zijn van een disbalans in je hormoonspiegel.

Hoe langer je ermee doorloopt, des te heftiger en pijnlijker de complicaties kunnen worden, bovendien lastiger te genezen.

Met hypnotherapie kun je via gesprekken, trancewerk en eventueel gedragstherapie, werken aan je klachten, waardoor er verandering en heelwording plaats kan vinden in jezelf.

Bij veranderingsfasen in het leven, als de puberteit, de overgang, of het krijgen van een kind, worden de hormonen als het ware door elkaar geschud en veranderd, en gebeurt dit daardoor ook met je gevoelens. Dit kan resulteren in stemmingen of depressies. Hypnotherapie kan dan helpen om alles weer op zijn pootjes te krijgen, waardoor ziel, geest en lichaam weer in balans kunnen komen met elkaar. Verder heb ik ruime kennis van het lichaam ondersteunende kruiden.
Het healingssysteem van Reiki behandelt ook de hormonale centra (chakra's) zodat je in meerdere lagen weer kunt herstellen.

 

Zelf Vertrouwen

Vertrouwen in jezelf hebben is de basis voor durven vertrouwen op de ander.
Als je niet helemaal zeker bent van jezelf, hoe kan je dit dan wel zijn van de ander?
Het gaat hierbij om het vertrouwen in je eigen voelen en weten. Alsook in het vertrouwen dat je er op jouw unieke manier helemaal mag zijn (van jezelf)!
Omdat we via onze cultuur al eeuwenlang ons eigen voelen en weten hebben onderdrukt,zelfs nu nog via de scholen en de media wordt ons zelfvertrouwen vaak geweld aangedaan, hebben we moeite om voor onszelf op te komen en zelf vorm te geven aan onze levens.
Gelukkig zijn we deze achterstand volop aan het inhalen via het delen van onze kennis en ervaringen op het internet, de multimedia,maar ook via allerlei spirituele of assertiviteitscursussen en trainingen kunnen we ons hierin ontwikkelen.
Via hypnotherapie en NLP kun je privé en op maat werken aan je eigen zelfvertrouwen (ook voor wat betreft ontrouw van je partner). Opkomen voor jezelf (assertiviteit, pesten, gepest worden, stalken, gestalkt worden, manipulatie, gemanipuleerd worden, ongewenste intimiteiten, misbruik, geweld), je boosheid kunnen uiten (je gal spuwen / galblaas, maagklachten, buikpijn)via geweldloze communicatie kan je helpen om weer sterk te zijn en in je oerkracht te gaan staan.

 

Angst, Trauma

Angsten of een trauma kunnen heel diep ingrijpen in je leven op allerlei gebied. Als je er niets aan doet blijft het je steeds achtervolgen en alleen erover praten helpt meestal niet voldoende.

Het kan te maken hebben met een (brute) overval, diefstal, (plotseling) afscheid van een geliefd persoon, een ongeluk, of geestelijke of lichamelijke mishandeling.

Hypnotherapie kan je helpen om nieuwe inzichten in jezelf te ontdekken en tot verwerking en heling te komen. Stap voor stap word je begeleid in je verwerkingsproces. Bij trauma´s bijvoorbeeld, is het niet alleen het trauma zelf dat steeds weer wordt herbeleefd, maar ligt er vaak een dieper gelegen (ouder)trauma achter. Via gesprekken, trancewerk en gedragstherapie wordt aan alles gewerkt en je onderbewustzijn helpt je tot heilzame oplossingen te komen, zodat je weer rust krijgt in je leven.Ook kalmerende kruiden ter ondersteuning.

 

Pijn

Pijn speelt zich altijd af op meerdere lagen. 
Zo kwam er laatst een mevrouw bij me die heel erg last had van angsten en paniekaanvallen. Ze had al een aantal sessies psychotherapie gehad, maar dat praten en de pillen erbij hielpen niet naar wens. Uiteindelijk hoopte ze baat te vinden bij hypnotherapie.
Al binnen 3 sessies van gesprekken gecombineerd met trance werk kon de wortel van haar probleem opgespoord en geheeld worden. Ze was heel opgelucht. Bovendien verliep ook haar menstruatie niet langer pijnlijk meer!

Verder bv de meneer die al jaren, tegen zijn zin, in de WAO liep, met een lichaam dat stijf stond van de pijn. Al na enkele sessies van gesprekken en trancewerk waarbij oude pijn werd opgeruimd, kon zijn lichaam zich dusdanig ontspannen dat hij weer aan het werk kon gaan.

Een mevrouw met spierdystrofie die, opgegeven door de artsen, binnen drie sessies geheel pijnvrij was.

Zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen van zowel geestelijke als lichamelijke pijn.

Operaties kunnen voorkomen worden!
Een mevrouw met een pijnlijke liesbreuk kon dit via trancewerk al oplossen.
Zo ook een andere mevrouw met een slijmbeursontsteking. Wat een opluchting als je zo simpel operaties kunt voorkomen!

 

Dromen, Nachtmerries

Dromen helpen ons onder andere om wat we meegemaakt hebben te verwerken.

Via mijn werk heb ik ontdekt, dat sommige nachtmerries nog uit een oud
leven kunnen stammen. Oud trauma waar men in het dagbewustzijn geen kant
mee uit kan, maar wat in het onderbewustzijn nog rondspookt, wat in de
nacht op intense wijze herbeleefd wordt. Toch linkt dit trauma vaak aan 
problematiek in het heden.
Heel mooi om te ontdekken dat dergelijk trauma na reïncarnatietherapie
wordt geheeld, zodat er naast de opgeloste nachtmerrie tevens nieuw beter
wenselijk gedrag in het heden ontstaat.
Ook kunnen de traumaâ??s ontstaan zijn in dit leven, bijvoorbeeld in de jeugd,
of tijdens een overval of gedurende een militaire missie in het buitenland.
Dan wordt er o.a. via regressietherapie gewerkt aan heling van dit nare stuk
verleden.

Verder komen mensen soms met zich herhalende dromen waar ze niet mee
uit de voeten kunnen. Via speciale â?? openlegâ?? technieken kunnen we dan samen
ontdekken wat de achterliggende boodschap is. 

Ook zijn er mensen die vaak voorspellende dromen hebben en dit niet altijd
prettig vinden omdat het dan nare gebeurtenissen zijn die zij al kunnen zien.
Met hen zou ik kunnen kijken waarom juist zij dit soort dromen aantrekken 
en wat zij eraan kunnen doen om hier verandering in te brengen.

Tenslotte zijn er, naast de nietszeggende dromen ook nog positieve dromen.
Hier kun je nieuwe mogelijkheden in jezelf ontdekken of je komt overgegane
bekenden tegen die je een blijde boodschap doorgeven. Of je wordt zelf aan
het werk gezet in je droom om anderen te helpen. 

De Tibetanen zeggen: "Een mens is pas heel als hij zijn droomleven kent."

Stress

Burn Out

Boosheid, woede aanvallen

Faalangst

Opvoedproblemen

Kanker

Blokkades om je doel te bereiken.